Міжнародний проєкт «МІСТО МРІЇ»

18 березня 2024 року у серці Незламного Харкова відбулося урочисте відкриття Виставки дитячих малюнків з міст-побратимів Харкова (Україна) та Цинциннаті (США), які об’єднані спільною темою: «МІСТО МРІЇ».

Куратор проєкту Сергій Грічанок, учитель образотворчого мистецтва Харківського ліцею мистецтв №133 Харківської міської ради, розповів, що Міжнародний проєкт «МІСТО МРІЇ» народився рік тому та вже мандрує по планеті: Малайзія, Греція, Ірландія, Японія, США. Цей проєкт став складовою частиною Формули Миру Міжнародного арт форуму «Незламний золотий мольберт» (за ініціативи БФ «Львівська дитяча галерея»).

У Харкові цей важливий мистецький проєкт був реалізований завдяки сприянню та допомозі Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради, Харківського художнього музею, Харківського метрополітену (виставка експонується у фойє станції «Майдан Конституції» та на станції «Історичний музей» з 9:00 до 20:00, вхід вільний).

Окрема подяка ГО «Партнерство міст-побратимів Цинциннаті і Харків», її президенту Бобу Херінгу, кураторці проєкту Шеллі Комрській, волонтерці Вікторії Марінюк за гарячу підтримку дітей України та Харкова особисто.

З початку жахливої агресії відбулося 4 виставки дитячих робіт у Цинциннаті, остання тільки закінчилася і також була присвячена проєкту «МІСТО МРІЇ».

Майже 120 дитячих малюнків із мистецьких шкіл і студій міста Харкова, передмість Високий, Південний, Люботин і 30 робіт юних митців із міста Цинциннаті стали окрасою теперішньої експозиції.

На церемонії відкриття виставки діти, які взяли участь у проєкті «МІСТО МРІЇ» отримали дипломи від організаторів. Прикрасою свята стали музичні номери у виконанні вже відомої у творчих колах Харкова маленької бандуристки, учениці Харківського ліцею мистецтв №133, Мирослави Пономаренко.

Виставка триватиме у метро до 31.03.2024, а на початку квітня 2024 виставку буде переміщено в чудовий осередок дитячого інтелектуального розвитку-Харківську обласну бібліотеку для дітей.

1 червня 2024 року у Міжнародний день захисту дітей масштабну виставку «МІСТА МРІЇ» заплановано представити у залах Львівського Палацу мистецтв.


Галерея "Міжнародний проєкт «МІСТО МРІЇ»"

Кiлькiсть переглядiв: 52