Вітаємо призерів І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»!

Підведено підсумки І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», який проводився комунальним закладом «Харківська обласна станція юних туристів» Харківської обласної ради.

У конкурсі ІІ місце посіли екскурсоводи Берднікова Ілона і Ковтун Владислава, учениці 11-А класу (керівник – бібліотекар Полякова Алла Олександрівна) етнографічного музею «Світлиця» комунального закладі «Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 166 «Вертикаль» Харківської міської ради Харківської області».

Музей «Світлиця» було створено у вересні 2005 року. У 2012 році отримано статус «Етнографічний музей «Світлиця». Фонд музею складає більш 100 оригінальних пам`яток культури українського народу. Це предмети селянського побуту, меблі, зразки українського національного одягу, посуд, знаряддя праці, вишивані рушники тощо.

Це найулюбленіше місце в школі, де завжди тепло і затишно. Тут постійно проводяться стаціонарні та пересувні виставки, виховні години та заходи, родинні свята, екскурсії, уроки пам’яті, заняття гуртка народознавства.

До уваги журі конкурсу було представлено оглядову екскурсію «Батьківська оселя – Берегиня роду», під час якої можна ознайомитися з традиційною українською оселею, якою вона була у давнину, її оздобленням, обов’язковими компонентами, хатніми оберегами української родини.

Вітаємо переможців конкурсу і бажаємо, щоб етнографічний музей «Світлиця» розвивався та поповнювався новими експонатами.

/Files/images/___2022-2023/музей 166_.jpg

/Files/images/___2022-2023/Берднікова Ілона_page-0001.jpg/Files/images/___2022-2023/Ковтун Владислава_page-0001.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 120